Zigbee en Milight - welk merk slimme verlichting kiest u voor 2021?

Wanneer u tegenwoordig naar slimme verlichting zoekt, komt u allerlei verschillende domotica protocollen tegen. Over het algemeen kunt u met al deze slimme systemen precies hetzelfde. Wel verschillen deze domotica systemen sterk van kwaliteit. Wat betekent domotica nu eigenlijk precies? Domotica zorgt ervoor dat bepaalde processen in en om een woning of kantoor geautomatiseerd worden. Dit beperkt zich niet alleen tot slimme verlichting, maar kent u wellicht ook van de slimme thermostaat en slimme keukenapparatuur. Wij beperken ons vanzelfsprekend tot slimme verlichting. WifilampKoning heeft twee zeer goede protocollen in het assortiment: Milight en Zigbee.

Het Milight protocol: veelzijdig en betrouwbaar

Mi light of Miboxer heeft haar aandeel in de markt behaald door een groot assortiment wat daarnaast ook zeer betrouwbaar is. Bijna voor elke toepassing heeft Milight een oplossing. Hoe zijn deze spots, lampen en ledstrips slim gemaakt? In de lampen en spots is een speciale controller gemonteerd. Deze kan een signaal ontvangen van de bediening die u samen met de slimme lamp of spot gekocht heeft. Dit kan een app zijn op de telefoon of een van de Mi light bedieningen. Hoe zit dat dan precies met ledstrips, want daar past geen controller in. Om een ledstrip slim te maken, zit er een controller tussen de ledstrip en de voedingsadapter. Hierdoor kunt u deze ledstrip op precies dezelfde wijze bedienen als de slimme spots en lampen uit het Milight domotica verlichting systeem.

Het assortiment van Milight varieert van lampen en spots met de meest voorkomende fittingen tot slimme buitenverlichting in allerlei stijlen. WifilampKoning wil graag dat u genoeg keuze heeft om de perfecte lamp te zoeken naar uw smaak.

Zigbee: het alternatief voor Philips Hue verlichting

Naast Mi light slimme verlichting voert WifilampKoning ook nog een ander protocol: Zigbee. Dit protocol heeft een flink aandeel in de Nederlandse markt. Philips Hue is een grote speler op het gebied van slimme verlichting met het Zigbee protocol, maar heeft een groot nadeel: de prijs. Daarom zijn er andere spelers op de markt die goedkopere slimme verlichting aanbieden met het Zigbee protocol. Deze lampen kunt u eenvoudig aan verschillende domotica systemen koppelen, zoals Hue, Google Assistant en Amazon Alexa. Zeer veelzijdig en zoals het Milight systeem ook een mooi assortiment van binnen- en buitenverlichting. Een ander groot voordeel van Zigbee is dat lampen ook met elkaar kunnen communiceren. Zo hoeft Zigbee verlichting niet perse in contact te staan met de router, wat het bereik van de lampen natuurlijk vergroot!