U bent hier:

RGB, RGBW, RGWW of Dual White

Zo veel termen, zo veel mogelijkheden. Milight lampen komen in diverse kleurmogelijkheden. Iedere benaming zorgt weer voor tal van mogelijkheden.

Op onze website gebruiken we diverse afkortingen om de kleurmogelijkheden van onze Milight lampen aan te duiden. Onderstaand de meest voorkomende termen.

Wat is RGB?

RGB staat voor de primaire kleuren Rood, Groen en Blauw. Wanneer RGB vermeld staat bij een Milight Wifi lamp bedoelen we hiermee dat met deze primaire kleuren in principe iedere gewenste kleur gemaakt kan worden. RGB verlichting bevat hiervoor leds en door de kleur te mengen kunnen er wel tot 16 miljoen kleuren gemaakt te worden.

Wat is dan RGBW?

RGBW gaat iets verder dan RGB. RGBW bevat dezelfde leds als RGB, maar heeft ook een extra led in de lamp: een warm witte led. Het grote voordeel van RGBW led lampen is dat u 16 miljoen kleuren kunt kiezen en met één druk op de knop altijd dezelfde kleur Warm wit kunt selecteren. De warm witte leds van Milight zijn van de kleurtemperatuur 2700 Kelvin. Meer over de graadmeter Kelvin leest u in onze blog "Wat is Kelvin?"

En wat betekent RGBWW?

RGBWW is de allernieuweste kleurbenaming. Soms wordt dit ook RGBW+CCT genoemd. Met RGBWW kunt u nog steeds alle 16 miljoen kleuren maken door de primaire kleuren te mengen, maar het bevat nog wat extra's. U kunt met RGBWW namelijk ook de kleur wit instellen. Naast een RGB led bevatten deze Milight led lampen ook leds voor warm wit én koud wit. Met RGBWW zijn de mogelijkheden onbegrensd. U kunt zelfs wit toevoegen aan een ingestelde RGB kleur of bijvoorbeeld alléén koud wit selecteren.

Dual White of instelbaar wit?

Dual White is redelijk nieuw. Het zijn led lampen voorzien van twee soorten leds, namelijk koud en warm wit. Hierdoor kan de lamp diverse kleurtemperaturen bereiken. Dual White heeft een bereik van 2700 Kelvin tot aan 6500 Kelvin. Waarbij 2700 Kelvin echt warm wit is en 6500 Kelvin koud wit met een blauwe gloed is.

Alle kleuren op een rij

Benaming Uitleg kleur Beschikbaar voor fitting
Dual White Instelbaar wit met directe toetsen voor koud en warm wit E27, GU10 en inbouwspots
RGB Met de kleurencirkel maakt u alle kleuren die u voor mogelijk houdt Wifi module
RGBW Met de kleurencirkel maakt u alle kleuren die u voor mogelijk houdt en een sneltoets naar warm wit E14, E27, MR16, GU10, led strips, buitenlampen
RGBWW Met de kleurencirkel maakt u alle kleuren die u voor mogelijk houdt en een sneltoets naar warm + koud wit GU10, inbouwspot, breedstralers

Correcte afstandsbediening

De kleurbenaming is niet alleen belangrijk voor de juiste lichtkleur, maar is ook bepalend voor de bediening. U kunt namelijk geen Dual White led lampen bedienen met een RGBW afstandsbediening en andersom. Het is dus van belang uw producten zorgvuldig bij elkaar te zoeken. Uiteraard worden onze Milight producten altijd geleverd met een handleiding. Ook doen we ons best om de producten zo uitvoerig mogelijk te beschrijven. Heeft u nog vragen over de kleuren, de mogelijkheden of toepassingen van de verschillende kleuren, neem dan uiteraard gewoon contact met ons op.

 

Laatste update 03-11-2017