Nu besteld, morgen in huis
2 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
WifilampKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
WifilampKoning
Kelvin tabel
Kevin tabel
Product vergelijk
Mi light Zigbee
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Wat zijn verlichting zones?

De eerste 'hits' in Google bij de zoekterm 'Verlichting zones' gaan over verlichting zones in vochtige ruimtes en de bijbehorende veiligheidsnormen. Wanneer wij bij WifilampKoning over verlichting zones schrijven, bedoelen we daar iets heel anders mee...

Zones om vocht aan te geven

Bij verlichting zones denken we veelal direct aan vocht gebieden in de badkamer. Er worden dan IP coderingen gekoppeld aan een vochtgehalte. Een zone heeft in dit geval te maken met veiligheid. Zone 1 is dan vaak de natste zone zoals een douchecabine een badkamer. Zone 2 bevindt zich nabij het vocht en kan soms spetters op de lamp krijgen. Wij gaan het hier echter hebben over verlichting zones, ook wel groepen genoemd.

Zones om verlichting te bedienen

Wij gebruiken de term 'verlichting zones' voor de indeling en bediening van Wifi lampen. Diverse led lampen kun je groeperen in één zone waardoor je deze altijd tegelijkertijd inschakelt, dimt en dezelfde kleur kunt geven. Wanneer je ze ook apart wilt kunnen bedienen koppel je de led lampen in verschillende zones. Deze verschillende zones zijn afzonderlijk, maar ook tegelijkertijd te bedienen.

Verlichting zones zijn niet geboden aan een ruimte of functie en kunnen vrij per led lamp bepaald worden. Zo is het zelfs mogelijk om een plafondlamp met 4 lichtbronnen in te delen in 4 zones waardoor het mogelijk wordt de lamp 4 verschillende kleuren licht af te laten geven. Hieronder zullen we meer mogelijke zones uitschrijven om u te inspireren.

Praktische zaken:

 • Per zone kunt u een onbeperkt aantal Milight wifi lampen en Wifi spots koppelen. 
 • Per afstandsbediening of Wifi module kunt u maximaal 4 zones bedienen.
 • Zones ingesteld binnen de Milight App gelden zijn beschikbaar voor iedereen binnen uw Wifi netwerk met de Milight App, zowel op de smartphone als de tablet.

1. Led lampen per ruimte

De basis gedachte bij verlichting in een woning: led verlichting bedienen per ruimte. Dat komt ook redelijk overeen met de reeds bestaande wandschakelaar waarmee u vaak op 1 plaats meerdere lampen bediend in één ruimte. Wanneer u de Milight Wifi lampen indeelt in verlichting zones ingedeeld per ruimte krijgt de keuken een zone toegewezen, de woonkamer en bijvoorbeeld uw tuin. De meeste maken dan tevens onderscheid tussen het TV gedeelte en het gedeelte waar de eettafel staat.

2. Wifi lampen indelen op basis van functie

Redelijk voor de hand is het om lampen te groeperen op basis van functie. Zo geeft u uw sfeerverlichting eerder een meer gele of rode kleur mee om meer sfeer te bepalen en dimt u deze. Het functionele licht zal juist witter zijn en wordt niet gedimd.

3. Iedere Milight lamp zijn eigen zone

Iedere lamp een eigen zone. Slim en simpel. U kunt namelijk ook alle zones tegelijkertijd bedienen. Echter, levert dit problemen op wanneer u meer dan 4 lampen heeft. Met een extra wifi module voegt u weer 4 extra zones aan uw lichtsysteem toe.

4. Éen Milight lamp met meerdere bedieningen

Het kan wenselijk zijn om een led lamp te bedienen via meerdere bedieningen. De ene keer bedient u de lampen (of led strips) via uw telefoon, de andere keer ligt de afstandsbediening toevallig in de buurt. Wanneer u de kamer verlaat zet u graag de verlichting uit via het touch paneel wat u in plaats van de wandschakelaar heeft geplaatst.  Of wat te denken van een trapverlichting die u zowel onder en beneden wilt kunnen bedienen? 

Met het Milight systeem is dit allemaal eenvoudig mogelijk. U kunt 1 lichtbron (lamp, strip, spot, etc) koppelen aan maar liefst 4 bedieningen. Zo bepaalt u altijd zelf hoe u de verlichting bedient en profiteert u van optimale flexibiliteit. Dat noemen wij nou echt uw slimme verlichting.

Aantal zones uitbreiden

De meeste Milight producten ontvangt u met een 1 of 4 zone afstandsbediening. Dat is kan een beperking van het systeem wanneer u nog meer uit uw slimme verlichting wilt halen. De zones zijn natuurlijk ook gewoon uit te breiden, iedere afstandsbediening of Wifi module kan u namelijk 4 extra zones opleveren. Het handigste is dan vaak om voor de Wifi module te kiezen. U kunt namelijk meerdere modules toevoegen binnen dezelfde App. Om een andere Wifi module aan te sturen selecteert u simpelweg een andere Wifi module in de App. Het is dan wel aan te bevelen alle Wifi modules op te nemen in uw Wifi netwerk en deze te voorzien van duidelijke namen. 

 

Meer over het koppelen van lampen aan zones of het hernoemen van uw Milight Wifi systeem in de Milight App, kunt u lezen op onze pagina "Milight App installeren en configureren". Uiteraard mag u ook altijd contact met ons opnemen voor advies over uw (toekomstige) aankoop.

+3173-7041103
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur