Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
2 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9,2
WifilampKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
webwinkelkleur

Zigbee controllers om Hue mee aan te sturen

Zigbee controllers

Waarom kiezen voor Zigbee controllers om Hue mee aan te sturen? Lees in een paar minuten wanneer Zigbee controllers de perfecte keuze zijn.

Wat is Smart Home Domotica?

Laten we beginnen met het begrip ‘Domotica’. Dit is een verzamelnaam voor slimme systemen die het dagelijks leven nét een beetje leuker en makkelijker maken. U kunt met deze Smart Home technologieën onder andere elektronica op afstand aan sturen met uw stem of een app. Voorbeelden van dergelijke huisautomatisering systemen zijn Google Home, Philips Hue, Apple Homekit en Amazon Alexa.

Slimme verlichting of Wifi led verlichting

De lampen die vallen onder de Smart Home domotica worden ‘slimme verlichting’ genoemd. In de volksmond wordt ook wel gesproken van ‘Wifi led verlichting’. Veel mensen zijn bekend met Philips Hue slimme verlichting. Philips Hue verlichting en Philips Hue led strips zijn te bedienen via de Hue app. Om gebruik te maken van deze app heeft u een wifi verbinding nodig, waarna u de smart lampen aan kan sturen via uw telefoon of tablet. Betrouwbare en voordelige Hue compatible merken voor slimme verlichting en accessoires zijn GLEDOPTOInnr en EcoDim.

Philips Hue is echter  niet het enige bekende Smart Home domotica verlichting systeem. Andere voorbeelden zijn Milight slimme verlichting en smart verlichting van Yeelight. Deze merken hebben hun eigen protocol en werken dus niet met Zigbee.

Controller Smart Home Domotica

Om een domotica platform te laten communiceren met een domotica-toepassing is een controller nodig. Deze controller stuurt bijvoorbeeld een smart lamp of een slimme ledstrip aan. Om de slimme verlichting te bedienen kunt u gebruik maken van een app op uw telefoon, zoals bijvoorbeeld de Philips Hue app. Houdt u er wel rekening mee dat u in dat geval een Philips Hue bridge nodig heeft. De app staat in verbinding met deze Hue bridge en die stuurt de verschillende controllers en uiteindelijk de slimme verlichting weer aan.

Goedkoper alternatief Philips Hue

De meeste domotica-toepassingen zijn aan de dure kant, terwijl ze niet per definitie meer kwaliteit bieden dan anderen. Onze led strips zijn van hoge kwaliteit en zijn bovendien scherper geprijsd dan bijvoorbeeld Philips Hue ledstrips. Om deze en andere redenen willen eigenaren van Smart Home domotica soms led verlichting van een ander merk kopen dan het merk van hun huidige slimme verlichting. Zij wensen deze echter wel te kunnen besturen met hun huidige slimme verlichting app.

Dit is waar de Zigbee Controller van Gledopto om de hoek komt kijken. Gledopto is het merk dat Zigbee controllers maakt. U plaatst de Zigbee controller tussen uw huidige domotica controller en de led strips. Hiermee maakt u de Philips Hue app compatibel met led strips en led lampen van de LedstripKoning, waarna u uw nieuwe led verlichting kunt aansturen met de app en controller.

Wanneer we het scenario gebruiken waarin u al in het bezit bent van Philips Hue en hiermee onze led strips wilt bedienen, werkt dit als volgt:

Meer informatie over onze Zigbee controllers

Geïnteresseerd? Bekijk voor meer de Zigbee controllers of de complete led strips met Zigbee controller. Wij verkopen deze voor RGBW(W) led strips, Dual White led strips en Warm/Koud/Helder witte led strips.

Als u meer vragen over Zigbee heeft staat onze afdeling klantenservice voor u klaar.

19-08-22
Wifilampen informatie
+3173-7041103
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur