U bent hier:

Zigbee controllers om Hue mee aan te sturen

Sinds enige tijd biedt LedstripKoning Zigbee controllers van Gledopto aan. Deze zijn geschikt om slimme verlichting van diverse domotica zoals Philips Hue, Ikea Trädfri en Amazon Alexa compatibel te maken met led strips van een ander merk. De Zigbee controllers behoren tot de Smart Home domotica. Omdat we regelmatig vragen krijgen over Smart Home Domotica, de werking van de Zigbee controller en hoe je deze gebruikt, lichten we u graag verder in door middel van dit artikel. We proberen zo duidelijk mogelijk uit te leggen hoe het Zigbee protocol werkt.

Wat is Smart Home Domotica?

Laten we beginnen met het begrip ‘Domotica’. Dit is een verzamelnaam voor slimme systemen die het dagelijks leven nét een beetje leuker en makkelijker maken. U kunt met deze Smart Home technologieën onder andere elektronica op afstand aan sturen met uw stem of een app. Voorbeelden van dergelijke huisautomatisering systemen zijn Google Home, Philips Hue en Apple Homekit.  

Slimme verlichting of Wifi led verlichting

De lampen die vallen onder de Smart Home domotica worden ‘slimme verlichting’ genoemd. In de volksmond wordt ook wel gesproken van ‘Wifi led verlichting’. Veel mensen zijn bekend met Philips Hue slimme verlichting. Philips Hue verlichting en Philips Hue led strips zijn te bedienen via de ‘Hue app’. Via wifi kunt u de verlichting aansturen met de app op uw telefoon of tablet. Philips Hue is echter niet het enige bekende Smart Home domotica verlichting systeem. Andere voorbeelden zijn Ikea Trädfri, Amazon Alexa en Milight.

Controller Smart Home Domotica

Om een domotica platform te laten communiceren met een domotica-toepassing is een controller benodigd. Wanneer u bijvoorbeeld led strips van Philips Hue heeft en deze wilt besturen via de Philips Hue app, plaatst u hier een zogenaamde Hue Bridge tussen. De Hue Bridge is in dit geval de controller.

Goedkoper alternatief Philips Hue

De meeste domotica-toepassingen zijn aan de dure kant, terwijl ze niet per definitie meer kwaliteit bieden dan anderen. Onze led stripszijn van het hoogwaardige soort. Ze zijn echter wel scherper geprijsd dan bijvoorbeeld Philips Hue led strips. Om deze en andere redenen willen eigenaren van Smart Home domotica soms led verlichting van een ander merk kopen dan het merk van hun huidige slimme verlichting. Zij wensen deze echter wel te kunnen besturen met hun huidige slimme verlichting app. Dit is waar de Zigbee Controller van Gledopto om de hoek komt kijken. Gledopto is het merk dat Zigbee controllers maakt. U plaatst de Zigbee controller tussen uw huidige domotica controller en de led strips. Hiermee maakt u de Philips Hue app compatibel met led strips en led lampen van de LedstripKoning, waarna u uw nieuwe led verlichting kunt aansturen met de app en controller.

Wanneer we het scenario gebruiken waarin u reeds in het bezit was van Philips Hue en hiermee onze led strips wilt bedienen, werkt dit als volgt:

Meer informatie over onze Zigbee controllers

Geïnteresseerd? Bekijk voor meer de Zigbee controllers of de complete led strips met Zigbee controller. Wij verkopen deze voor RGBW(W) led strips, Dual White led strips en Warm/Koud/Helder witte led strips. Voor meer informatie staat onze afdeling klantenservice voor u klaar, zodat al uw resterende vragen beantwoord worden.