Verlichting via app

Bedien uw verlichting via de App

Verlichting via de App bedienen, dat is slimme verlichting. De hedendaagse trend is dat we eigenlijk alles met onze Smartphone doen. Er zijn Apps om te bankieren, Apps voor Social Media en App voor Domotica. Het is nu ook mogelijk om verlichting via App te bedienen.

Om verlichting via een App te bedienen heeft u 3 cruciale onderdelen nodig:

 1. Led lampen: met controller voor aansturing
 2. Wifi module: voor koppeling tussen lamp en Wifi netwerk
 3. App: voor de bediening en aansturing van de Wifi module

Mogelijkheden van de App

Verlichting bedienen via de App biedt heel veel mogelijkheden. Er zijn diverse Apps beschikbaar voor het bedienen van uw verlichting. In deze paragraaf omschrijven we de meest gebruikte functionaliteiten van de Milight App.

Wanneer u verlichting via de App gaat bedienen kunt u:

 1. In- en uitschakelen: Uw verlichting via de App in- en uitschakelen. Dit kunt u voor alle zones tegelijkertijd doen of per zones afhankelijk. Meer over verlichting zones in onze blog "Wat zijn verlichting zones"?
 2. Dimmen: De verlichting via de App dimmen. Het dimmen gaat vloeiend waarbij de verlichting niet zal stotteren. Ook het dimmen kan per zone worden gedaan. Dimmen kan van 0 tot 100%.
 3. Kleuren: De kleur van de verlichting instellen. Afhankelijk van welke type lampen u gebruikt, kunt u dit in de App doen op 2 manieren. Bij RGBW wifi lampen gebruikt u de kleurencirkel. Met uw vinger bepaalt u de kleur. Het is ook mogelijk om kleuren toe te voegen als sneltoets. Bij Dual White lampen kunt middels pijlen in te kleurencirkel de kleurtemperatuur bepalen. Wilt meer weten over de verschillende kleuren lampen, lees dan onze blog: "RGB, RGBW, RGWW of Dual White".
 4. Programma's aanzetten: Verschillende programma's afspelen. Milight verlichting is voorbereid met 9 voorgeprogrammeerde standen zoals knipperen, vloeiend overlopen en meer.
Verlichting via App bedienen

Extra mogelijkheden van verlichting via de App

De Milight App geeft u een aantal extra functies die zich niet op de fysieke afstandsbediening bevinden:

 1. Nachtverlichting: Zet één of meerdere zones op nachtstand. Ideaal met kinderen of wanneer u uw woning niet 100% onverlicht wilt laten. 
 2. Keuze uit meerdere afstandsbedieningen: De App is eigenlijk een digitale versie van de fysieke afstandsbediening, maar door uw verlichting via App te bedienen kunt u kiezen uit alle verkrijgbare afstandsbedieningen. Vooral ideaal wanneer u verschillende kleuren verlichting gebruikt.
 3. Meerdere Wifi modules inlezen: U kunt meer dan 1 Wifi module koppelen aan de App. Dat betekent dat u met uw smartphone de verlichting via App bedient bij u thuis, uw vrienden of bijvoorbeeld op uw werk. Uiteraard is het ook mogelijk uw Wifi module af te schermen met een wachtwoord.
 4. Timer: Er is in de App ook een timer functie aanwezig voor de verlichting. Hiermee kunt u, alleen wanneer u zich op het Wifi netwerk van de Wifi module bevindt, gebruik maken van een tijdschakelaar welke u per zone kunt instellen.
 5. Afhankelijk van welke Wifi module u heeft gekozen kunt u ook de verlichting van de Wifi module met de App bepalen.

Overige voordelen van de App

 • Uw instellingen kunt u delen met uw bezoek en of andere bewoners. Wanneer zij de App downloaden, kunnen zij direct gebruiken maken van uw instellingen van zones.
 • U kunt in de App uw Wifi module een naam geven en een pictogram hier aan koppelen. Dit is per toestel te bepalen en wordt niet gedeeld met andere gebruikers. 

Screenshots en een uitgebreide uitleg over de functionaliteiten >>

Verschillende Apps voor verlichting

Slimme verlichting ofwel Wifi verlichting kunt u bedienen via verschillende Apps. Onderstaand de meest populaire. Belangrijk is het te weten dat de Apps niet door ons worden gebouwd of ontwikkeld, maar door externe bedrijven. Wij gebruiken vooral de Milight App en adviseren onze klanten ook die App te gebruiken.

+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur