U bent hier:

Functies Milight led lampen

Milight lampen komen in veel verschillende fittingen en kunnen diverse functies bevatten zoals kleuren kiezen, dimmen en meer. In onze blog leggen we de meest voorkomende functionaliteiten aan u uit.

Led verlichting van Milight

Milight Wifi lampen zijn niet alléén energiezuinig, maar met de geïntegreerde controller maakt de led lamp ook eenvoudig contact met een afstandsbediening en/of Wifi module. De Wifi module is een bridge waardoor u de Milight lampen kunt bedienen via de App. Uniek aan Milight led lampen is de geheugenfunctie in de wifi lamp. U kunt hierdoor uw bestaande wandschakelaar blijven gebruiken zonder dat u hiermee uw instellingen verstoord.

1. Dimbare led lamp

Wellicht een van de meest populaire functies van de Milight lampen is de dimfunctie. De dimbare led lampen kunt u elke gewenste lichtsterkte geven die u wenst. Dat gaat eenvoudig met de afstandbediening of via de App. Hiervoor is dus geen (dure) led dimmer nodig. De Milight lamp is dimbaar van 5 tot 100%, niet in twee trappen, maar de dimbare led lamp dimt vloeiend. Bijkomend voordeel is dat de Milight lampen minder stroom verbruiken wanneer u de lamp gedimd gebruikt.

Led lampen met dimmer

Sommige huizen zijn voorzien van wandschakelaar met dimmer. Deze dimmers zijn niet geschikt voor dimbare led lampen. Milight Wifi lampen zijn voorzien van een dimmer die niet werkt in combinatie met een standaard wand dimmer.

2. Kleuren lamp

De led lampen van Milight komen in 3 varianten

 1. RGBW: 16 miljoen kleuren + de kleur warm wit
 2. RGBWW: 16 miljoen kleuren+ instelbaar wit
 3. Dual White: instelbaar wit

3. Kleuren opslaan

Met een Milight RGB lampen kunt u elke gewenste kleur instellen die u wenst, met de Dual White led lampen kunt u iedere kleur wit kiezen. Met de Milight App kunt u ook nog eens de kleuren in uw geheugen opslaan. De App biedt tot wel 5 plaatsen die u naar hartenlust kunt toekennen of kunt verwijderen.

Meer over de diverse kleuren kunt u terug lezen in de blog "RGB, RGBW, RGBWW, Dual White".

4. Automatische programma's

Voor de bediening van uw Milight lampen bevat de App en de afstandsbediening ook de mogelijkheid om te kiezen uit een van de 9 automatische programma's. U kunt kiezen om bijvoorbeeld de verschillende kleuren langzaam in elkaar te laden overvloeien, de lamp in een bepaalde kleur te laten knipperen, de lamp in verschillende kleuren aaneensluitend te laten knipperen en nog vele meer. Op de selecteert een programma's door op de "M"toets te drukken. De volgende programma's zijn aanwezig:

 1. Subtiel van kleur wisselen
 2. Wit gaat subtiel feller schijnen en weer uit
 3. Rood, groen, blauw en wit gaat steeds vloeiend aan en uit
 4. De lampen verspringen van kleur tussen: rood, groen, blauw geel, paars, cyaan en wit
 5. De kleuren worden willekeurig gekozen en de lichtsterkte wordt ook willekeurig geselecteerd
 6. Rood gaat langzaam en vloeiend aan en uit en knippert
 7. Groen gaat langzaam en vloeiend aan en uit en knippert
 8. Blauw gaat langzaam en vloeiend aan en uit en knippert
 9. Alle bovenstaande programma's worden afgespeeld.

5. Led lamp in nachtstand

Milight lampen kunnen via de App ook heel eenvoudig in nachtstand worden gezet. Hiermee geeft de lamp een bepekte hoeveelheid wit licht af. Naast energiebesparing zorgt het ervoor dat uw ruimte toch niet volledig donker wordt.

GU10 of toch E27/ E14 lamp

De fitting van de lamp is erg belangrijk bij het kopen van Milight Wifi lampen. Zoekt u een spotje lamp voor in uw (led) spot armatuur, dan zult u doorgaans uitkomen bij een GU10 of een MR16 fitting. De GU10 fitting is een bajonet fitting. Onze Milight GU10 led spots passen in iedere bestaande GU10 fitting en in alle armaturen.

De meest bekende lamp is die met een E27 fitting. Deze bevindt zich vaak in hanglampen en vloerlampen. Maar de fitting wordt op meer plaatsen toegepast. Een E27 lamp heet ook wel een lamp met een 'grote fitting'. De fitting is 27mm breed, vandaar de naam. 

Led gloeilamp is een term die ook wel eens gebruikt wordt als alternatief van de led lamp met een E14 of E27 fitting. Led gloeilamp is eigenlijk een foutieve term. Gloeilamp is een soort verlichting net zoals halogeen lampen. 

Slimme verlichting en slimme lampen

Smart lighting is 'hot'. Met je smartphone je led lampen bedienen, heerlijk zo via Wifi. Met de Milight App haalt u naast in en uitschakelen ook een dimfunctie, kleuren functie ook een timer in huis. Geen tijdschakelaar meer nodig! De slimme lampen kunt u ook indelen in verlichting zones, zodat u de lampen gegroepeerd kunt bedienen. 

Led lampen kopen

Bij het kopen van led lampen zijn een aantal zaken van belang. De prijs is natuurlijk belangrijk. Vergelijk bijvoorbeeld maar eens de Philips Hue slimme verlichting met de Milight Wifi lampen. De Philips lampen zijn zo'n 3x duurder dan Milight. Qua kwaliteit is er weinig verschil. Bij het kopen van led lampen is het ook belangrijk te kijken naar de garantie die u van de verkoper ontvangt. En om een goed vergelijk te kunnen maken: